Wij bieden lessen aan in rapierschermen volgens het manuscript van Johannes Bruchius. Deze worden doorgaans gegeven door één van onze trainers Craig Healey, Rik Remmerswaal of Simon van Gemert. De lessen worden gegeven in het Engels. Wij doen ons best om een goede les te faciliteren en vier kritische doelen te bereiken. De zijn:

  • Iedereen gaat bezweet naar huis. We houden de trainigen op een redelijk hoog niveau van inspanning. Zelfs als de technische aspecten van de sport niet helemaal bij je passen, is bij ons altijd een goede workout te vinden. Daarnaast is fysieke fitheid een must voor elke vechtsport.
  • Begrijp waarom, niet alleen hoe. In de context van het vechten is het belangrijk om te weten wanneer, waarom en hoe verschillende technieken toe te passen zijn. Gedurende de training wordt daarom uitgelegd waarom een bepaalde techniek werkt en is er ruimte om vragen te stellen over de theoretische achtergrond.
  • Mik op vooruitgang. Wij vinden het enorm belangrijk dat ieder lid de kans en ruimte krijgt om zijn of haar kennis en vaardigheid te verbeteren. Het is uiteraard niet elke les mogelijk om iedereen persoonlijke aandacht te geven, maar wij proberen toch door samenwerking en gerichte oefeningen iedereen de mogelijkheid te geven om zichzelf te verbeteren.
  • Samen strijden we beter. Samen ingroeten, workouts doen en na de trainingen een borrel drinken zijn voor ons belangrijke aspecten van een training. Het belang hiervan is praktisch, want een groep die elkaar kent en om elkaar geeft kan veilig samen trainen en vechten. Daarnaast is het ook gewoon hartstikke gezellig.

Een reguliere training ziet er bij ons als volgt uit:

  • Start met ingroeten
  • Warmup
  • Workout
  • Oefeningen en technische uitleg
  • Sparren en werken aan persoonlijke trainingsdoelen

Naast de reguliere trainingen zijn er ook lessen waarin we ons richten op een ander wapen (bijvoorbeeld langzwaard of worstelen) of een ander manuscript dan Bruchius. Soms nodigen we een gastinstructeur uit om een ander wapen of technieken van een andere meester aan te leren. Ook organiseren we regelmatig een- of tweedaagse workshops, geheel gericht op het rapierschermen. Deze worden aangekondigd wanneer dat van toepassing is.

 

Wekelijkse training

De SHS traint elke week op woensdag van 20:00 tot 21:30 in de gymzaal van de Jan Vermeerschool.

Volg na het hek het plein links om de school heen. Daar loop je tegen de ingang van de zaal aan.


 
Adres:
Jan Vermeer school
Raam 20
2611LT Delft